Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneu național susținut de Institutul Polonez din București

Publicat: marți, 6 Aprilie 2021 , ora 0.00
În perioada 8-22 aprilie, în trei săli de concert din România se derulează un inedit turneu susținut de Institutul Polonez din București care va avea în centru prezentarea lucrării lui Witold Lutoslawski - Preludii dansante pentru clarinet și orchestră, în interpretarea tânărului clarinetist în vârstă de 16 ani, Petru Pane. Programul  o are, de asemenea, ca solistă,  pe pianista Oxana Corjos, care va prezenta alternativ Fantezia pentru pian și orchestră în la minor de Robert Schumann și Burlesca în re minor pentru pian și orchestră de Richard Strauss.
Primul concert al turneului are loc joi, 8 aprilie 2021, pe scena Sălii Thalia din Sibiu și va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Sibiu cu Gheorge Costin la pupitru. În afara lucrărilor menționate în program mai figurează și Variațiunile și Fuga în La Major op. 132 pe o temă de Mozart de Max Reger . 
În deschiderea concertului va fi lansată animația pe muzică de Bach JOY, în concepția și interpretarea pianistei Oxana Corjos. Animația este semnată de Augustin Pop și Popixar Studio. Concertul va fi transmis în direct, online, de la ora 19:00,  pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al Filarmonicii Sibiu. 
Următoarele concerte din cadrul turneului vor avea loc pe 12 aprilie la Râmnicu Vâlcea și pe 22 aprilie la  Târgu Mureș.
Ioana Marghita