Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”

Publicat: vineri, 6 Decembrie 2019 , ora 0.00
Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” din Ploiești organizează în zilele de 6-9 decembrie 2019, Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală ajunsă la cea de-a XXV-a ediție.
Concursul este deschis celor mai talentați elevi și studenți de la școlile, liceele, colegiile și facultățile de muzică din România și Republica Moldova și este structurat pe cinci secțiuni: pian, vioară, violoncel, canto clasic și compoziție muzicală.
Juriile de specialitate ale celor cinci secțiuni ale concursului sunt alcătuite din personalități marcante ale artei interpretative și creației muzicale românești: pianista Ilinca Dumitrescu, violonistul Gabriel Croitoru, violoncelistul Marin Cazacu, soprana Silvia Voinea și compozitorul Dan Buciu.
Deschiderea oficială a concursului are loc în această dimineață, de la ora 10.30, la sediul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, iar duminică, 8 decembrie 2019, ora 11.30, va avea loc Festivitatea de premiere și Gala laureaților.
Maria-Isabela Nica