Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Se deschide Festivalul International de Artele Spectacolului Muzical Scena

Publicat: marți, 5 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Între 5 și 10 noiembrie 2019 are loc, la Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Artele Spectacolului Muzical Scena, eveniment organizat de Asociația Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", în colaborare cu Centrul de cercetare și creație artistică Interart și cu Departamentul de Canto și Artele Spectacolului Muzical din cadrul Academiei Naționale de Muzică "Gheorghe Dima". Tema evenimentului: teatrul, muzica și dansul în secolul al XVIII-lea.
În acest an, Festivalul Scena se deschide cu un simpozion dedicat artelor scenice din secolul al XVIII-lea și îi va avea ca invitați pe profesorul și regizorul italian Paolo Bosisio, care va susține o conferință despre Contrareforma lui Carlo Gozzi și pe Paola Ranzini, profesor de istoria teatrului, de analiză a textului și a practicilor spectaculare de la Universitatea din Avignon, care va prezenta un studiu dedicat dramaturgilor Marivaux și Goldoni, jucați pe scenele italiene.
În cuprinsul festivalului se regăsesc trei cursuri de măiestrie : unul de clasă de operă, susținut de regizorul Paolo Bosisio, un curs de clavecin susținut de Christophe Alvarez și un curs de dans vechi susținut de András și Orsolya Ványolós.
Ioana Marghita