Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Se deschide festivalul 'Jazz at Bran Castle', Stefano Bollani numărându-se printre invitați

Publicat: vineri, 24 August 2018 , ora 0.00
Fundația Culturală "Jazz Festivals & Events", în parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran, organizează în perioada 24-26 august cea de-a VI-a ediție a Festivalului "Jazz at Bran Castle", care se va desfășura în incinta curții interioare a Castelului Bran și la Biserica Evanghelică din Râșnov, cele două spații fiind deja tradiționale pentru iubitorii festivalului.
Ediția de anul acesta își propune, printre altele, să reunească mai mulți artiști care nu au mai concertat împreună în ultimii ani, cum ar fi Stefano Bollani, considerat cel mai bun pianist italian al ultimilor ani si trompetistul Enrico Rava, un muzician prodigios, angajat continuu în proiecte muzicale diverse.
De asemenea, în prima sa seară, festivalul va fi gazda unor concerte de excepție, susținute de pianistul cubanez Omar Sosa și de Seckou Keita, virtuoz la kora, instrument tradițional african ce amintește în egală măsură de harpă și lăută, secondați de percuționistul venezuelean Gustavo Ovalles. Cei trei artiști vor oferi muzica celui mai recent album pe care îl semnează, “Transparent Water”, în care sonoritatea unei multitudini de instrumente africane și sud-americane se va armoniza cu pianul. În continuarea primei zile, basistul suedez Lars Danielsson împreună cu chitaristul britanic John Parricelli, pianistul Grégory Privat din Martinica și percuțonistul suedez Magnus Öström vor prezenta “Liberetto III”, un album eclectic, plin de melodicitate.
Ora de începere este 19,00.
Ștefan Costache