Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Recital de spinetă și orgă în cadrul Festivalului 'Musica Barcensis'

Publicat: sâmbătă, 5 August 2017 , ora 0.00
În această seară, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelică din Râșnov, Festivalul „Musica Barcensis” ne propune un recital de spinetă și orgă, care îi aduce în prim-plan pe Cipriana Smărăndescu, care va cânta atât la spinetă, cât și la orgă, și pe organistul Paul Cristian. Cipriana Smărăndescu activează în prezent în Italia, unde a fondat ansamblul de muzică veche „Aliusmodum”. Anul acesta a fost invitată să facă parte din juriul Concursului Internațional „Wanda Lansowska”, susținând și un recital în festivalul cu același nume, iar în urma activității pedagogice desfășurate ca profesor al clasei de clavecin de la „Urbino Giovani Musica”, a fost invitată ca mentor în cadrul Cursurilor de Muzică Veche de la Urbino.
Paul Cristian a urmat studii în Elveția, ocupând, timp de doi ani, și postul de organist titular la Biserica „Vennes” din Lausanne; iar pe lângă activitatea de organist, are și o bogată activitate camerală în mai multe formații de muzică veche - între care „Codex” și „Georgius”.
Cei doi muzicieni vor prezenta publicului lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Christian Petzold, Adolph Hesse și Benedetto Marcello.
Ana Diaconu