Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Trio-ul vocal Rhapsodia în Festivalul 'Musica Barcensis'

Publicat: duminică, 30 Iulie 2017 , ora 0.00
În programul ediției a 8-a a Festivalului 'Musica Barcensis' figurează astăzi, 30 iulie, un concert la Biserica Evanghelică Bartolomeu din Brașov. De la ora 19.00, publicul va audia lucrări din repertoriul muzicii românești și universale interpretate de Trio vocal Rhapsodia și pianistul Paul Cristian. Invitată în acest concert este și naista brașoveană Cristina Petcu - ea va prezenta sonate de Georg Friedrich Händel și Jean-Baptiste Loeillet. Intrarea publicului este liberă.

Trio-ul vocal Rhapsodia a fost fondat în anul 2013 din pasiune pentru armonia vocală. De atunci, grupul își desfășoară activitatea în spațiul liturgic, la Biserica Ortodoxă Sfinții Trei Ierarhi din Brașov. Grupul vocal format din Elena Șerban, Irina Iftene și Alexandra Belibou și-a diversificat de-a lungul timpului repertoriul și spre zona folclorică, spre jazz și pop, muzică laică și religioasă occidentală.
Cristina Petcu este elevă la Liceul de Muzică “Tudor Ciortea” Brașov din anul 2010 și are deja în palmares numeroase premii la concursuri naționale, internaționale și la Olimpiada de interpretare Muzicală. Din 2014 este membră a celor două coruri ale Bisericii Negre: Bachchor și Jugendbachchor.
Andreea Chiselev