Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Corul de Cameră Concentus - 20 de ani de activitate

Publicat: vineri, 21 Iulie 2017 , ora 0.00
Corul de Cameră Concentus al Centrului Cultural Reduta Brașov își sărbătorește astăzi cei 20 de ani de activitate. Evenimentul va reuni peste 120 membri ai coralei din diferite generații.
Manifestările prilejuite de aniversare au debutat cu un flash-mob în Piața Sfatului din Brașov, iar astăzi, 21 iulie 2017, de la ora 18:30 va avea loc concertul aniversar Concentus 20 ani la Sala "Dacia" a Centrului de evenimente "Lux Divina" din Brașov. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
În toamna anului 1997 a luat ființă Corul de Cameră Concentus, sub conducerea profesorilor Marius Modiga și Radu Noaghiu. Repertoriul corului este variat și include lucrări a capella și cu acompaniament, laice și religioase, precum și piese inspirate din folclor.
Corul a debutat cu un concert de colinde românești și cântece de Crăciun din repertoriul internațional, în decembrie 1997, susținând apoi numeroase concerte pe scenele din țară și din străinătate.
De la înființare și până în prezent, Corul de Cameră Concentus are în fiecare an schimburi culturale cu diferite coruri din întreaga lume și participă la festivaluri corale unde promovează muzica românească și universală. De-a lungul timpului, corul a fost răsplătit cu numeroase premii internaționale și naționale la concursuri prestigioase.
Lucian Haralambie