Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Gala Festivalului Operelor Independente are loc la Iași

Publicat: vineri, 23 Iunie 2017 , ora 10.15
Astăzi, 23 iunie 2017, de la ora 19,00, are loc Gala Festivalului Operelor Independente, la Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Aflat la prima ediție, Festivalul Operelor Independente este o inițiativă inovatoare în contextul cultural regional precum și în perimetrul instituțional căruia îi aparține Ateneul din Iași.
Suita de manifestări are ca idee centrală susținerea, promovarea și impulsionarea producțiilor din domeniul teatrului muzical realizate de către artiști independenți, indiferent de cetățenie, precum și spectacolelor realizate de instituții de învățământ academic de profil. Punerea în valoare a tinerilor interpreți și realizatori, prin aducerea lor în prim-planul vieții artistice, reprezintă o oportunitate de afirmare, dezvoltare și recunoaștere profesională.
Festivalul este deschis și lucrărilor muzicale în primă audiție precum și producțiilor experimentale de teatru muzical, dorindu-se o întâlnire între tradiția genului și impulsurile novatoare ale secolului 21, propunând publicului spectacole de operă, operetă și spectacole muzicale pentru copii.
Festivalul nu se adresează producțiilor realizate de către instituțiile de stat de profil.
Larisa Clempus