Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul Internațional 'Clara Haskil' - start al celei de-a treia ediții

Publicat: sâmbătă, 29 Octombrie 2016 , ora 0.00

Începând de astăzi, 29 octombrie 2016, la Sibiu se desfășoară cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional "Clara Haskil". Proiectul a fost inițiat de pianista Alina Azario, care la startul primei ediții declara: "Un artist are nevoie de publicul său la fel de mult cum publicul are nevoie de un artist: este ceea ce, cu pasiune și cu perseverență, ne-a arătat Clara Haskil. De aceea, invităm publicul să vină la Festival și să trăiască un tip de emoție pe care nu o întâlnești decât în sala de concert, în dialogul direct dintre public și artist."

Primul recital din cadrul Festivalului va fi susținut de Cvartetul "Ad Libitum". Violoniștii Alexandru Tomescu și Șerban Mereuță, Bogdan Bișoc - violă și violoncelistul Filip Papa vor prezenta în această seară, de la ora 19:30, pe scena Sălii Thalia, un porgam alcătuit din opusuri de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven și Maurice Ravel.

Festivalul Internațional "Clara Haskil" se derulează până în 5 noiembrie; clarinetistul Pierre Genisson, pianistul Finghin Collins - câștigător al Premiului I la Concursul Internațional "Clara Haskil" din Elveția în 1999 și pianistul Mauro Lo Conte sunt muzicienii care vor evolua în cadrul seriei.