Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Sonoro Conac în Biserica fortificată din Ilieni

Publicat: vineri, 29 Iulie 2016 , ora 0.00
Ultimul concert din seria "SoNoRo Conac" al lunii iulie are loc astăzi, 29 iulie 2016, în spațiul Bisericii Fortificate din Ilieni, județul Covasna. Biserica catolică din Ilieni a fost construită în 1443 în cinstea Sfântului Ilie, sfântul patron al așezării, de la care îi provine și numele. Din vechea cetate au rămas doar câteva vestigii, cutremurul din 1977 distrugând-o aproape în totalitate. Însă între anii 1991-1992 biserica a fost reconstruită, iar lângă clopotniță mai pot fi văzute încă urme ale celei vechi.
Biserica este înconjurată de o cetate pentagonală, iar intrarea se face pe poarta cea mare de lemn a bastionului central. După reformare a devenit biserică protestantă, fapt ce i-a influențat și forma și stilul arhitectonic. Dintre elementele decorative se remarcă tavanul din lemn pe care sunt inscripționate cele 12 zodii.
Programul concertului cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart și György Ligeti, interpretate de violistul Răzvan Popovici, violonistul Erik Schumann și Liisa Randalu - tot la violă.
Ora de începere este 19,00 iar accesul publicului - liber.