Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Se deschide astăzi Festivalul Coral Internațional Ion Vidu de la Lugoj

Publicat: vineri, 8 Iulie 2016 , ora 0.00
Municipiul Lugoj găzduiește, în perioada 8-10 iulie, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Coral Internațional „Ion Vidu”. Cu caracter național din 1970 și cu participare internațională din 1995, Festivalul „Ion Vidu” dorește să perpetueze tradiția corală bănățeană și să sărbătorească cântul coral românesc în context european.

În cadrul ediției din acest an, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj vor evolua Corul ,,Philarmonia” din Xylokastro – Grecia, Corul Mixt ,,Dr. Mihálka György” din Makó – Ungaria, Corul Bărbătesc al Bisericii Baptiste ,,Harul” din Lugoj, Corul Mixt ,,Bunavestire” din Deva și Corul „Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Astăzi, 8 iulie, în prima zi a festivalului, are loc și cea de-a treia ediție a „Zilei George Enescu”, manifestare sub egida căreia sunt programate, de la ora 17.30, în Sala de Consiliu a Teatrului Municipal, un colocviu, o expoziție documentară și lansarea cărții ,,George Enescu. Consonanțe bănățene” de Constantin Tufan Stan, iar de la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” are loc un concert - medalion George Enescu, susținut de muzicieni din București, Timișoara și Lugoj.