Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Rezultatele concursului 'Crai Nou'

Publicat: luni, 15 Februarie 2016 , ora 0.00

Liceul de Muzică "Tudor Ciortea" a organizat, în perioada 11 - 13 februarie 2016, cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de interpretare vocală "Crai Nou".

Competiția este dedicată elevilor care studiază canto clasic în liceele de muzică din țară. Tinerii interpreți au prezentat câte o arie din repertoriul internațional și o piesă vocală din repertoriul muzicii românești. Din juriul prezidat de soprana Felicia Filip - directoarea Operei Comice pentru Copii din București - au făcut parte și prof. Magdalena Suciu, responsabila Catedrei de Canto a Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" Brașov, Nicoleta Alexe Chirilă și Asineta Răducan, soliste ale Operei Brașov.

Câștigătoarea ediției din 2016 este Jessica Denisa Ognean, elevă a Liceului de Arte "Sigismund Toduță" din Hunedoara.

Lista completă a laureaților:

Premiul I - Florin Alexandru Nae (Colegiul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești)

Premiul al II-lea - Ana Gabriela Mihăilescu (Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București)

Premiul al III-lea - Karina Butnaru și George Cristinel Cârstea (ambii elevi ai Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" din Brașov)

Mențiuni - Csanad Robert Kereszi (Liceul de Arte "Plugor Sandor" din Sfântu Gheorghe) și Maria Țarălungă (Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București)

Premii speciale - Bilal-Amir Hadid (Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev") și Astrid Gabriela Stoica (Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" din București)