Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă Festivalul Barocul în ipostaze contemporane

Publicat: marți, 2 Iunie 2015 , ora 0.00
Festivalul Barocul în ipostaze contemporane, organizat sub egida Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru și Colegiul Național Ion Vidu din Timișoara, a ajuns în 2015 la cea de a IV-a ediție și are loc în perioada 30 mai – 3 iunie. Seria are ca principală țintă promovarea tinerilor organiști, a muzicii de factură clasică și a unui repertoriu universal și autohton prea puțin cunoscut publicului meloman.
Soliștii-participanți sunt tineri organiști din România, Cehia și Ungaria, iar concertele sunt programate astfel încât să ofere posibilitatea întâlnirii organiștilor din cele trei țări atât pe scenă cât și în cadrul unor mese rotunde. Orga de factură barocă din Biserica Adventistă din Timișoara este instrumentul la care vor evolua participanții la festival.
Pentru astăzi, 2 iunie, este programat începând cu ora 19:00 recitalul susținut de studenții Olasz Balázs, Fazekas Andrea și Radnai Tamás de la Unversitatea din Szeged, Ungaria, la clasa prof. univ. dr. László Csánadi.