Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul 'La Stravaganza' - din 5 mai, la Cluj-Napoca

Publicat: sâmbătă, 2 Mai 2015 , ora 0.00
Ajuns la a patra ediție, Festivalul de Muzică Barocă "La Stravaganza" de la Cluj-Napoca își continuă scopul pe care și l-au propus încă de la început cei doi directori artistici ai lui, conf. univ. dr. Maria Abrudan și conf. univ. dr. Erich Türk: promovarea interpretării muzicii baroce, pe baza tratatelor scrise în epocă și prin folosirea unor instrumente istorice sau copii ale acestora.
Anul acesta festivalul se va desfășura pe parcursul a șapte zile, în perioada 5-11 mai 2015, și va cuprinde concerte de muzică veche (între care și unul de muzică veche transilvană) și trei cursuri de măiestrie (pentru clavecin, vioară barocă și violoncel baroc). Aflat la cea de-a patra ediție, concursul de muzică de cameră ocupă un loc important, fiind unul dintre cele mai eficiente mijloace de promovare a stilisticii interpretative baroce în rândul tinerilor muzicieni.
Invitatul de onoare al festivalului este renumitul clavecinist Gordon Murray, profesor la Universitatea de Muzică din Viena. El va conduce un curs de măiestrie interpretativă între 5 și mai și va prezida juriul concursului de muzică de cameră.