Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Invitați din Italia la Râmnicu Vâlcea

Publicat: luni, 19 Ianuarie 2015 , ora 0.00
Ziua de luni este obișnuita zi de concert la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. Astăzi, 19 ianuarie 2015, invitați ca soliști sunt doi artiști italieni - pianistul Luca Torrigiani și chitaristul Lapo Vannucci.
Programul dirijat de Mihail Ștefănescu este următorul: „Credo” de Antonio Vivaldi, „3 peisaje” pentru chitară, pian și orchestră de coarde de Francesco di Fiore și Simfonia nr. 103 „cu tremolo de timpan” aparținând creației lui Joseph Haydn.
Luca Torrigiani a studiat pianul, orga și compoziția la Conservatorul “Luigi Cherubini“ din Florența. A fondat, împreună cu David Bandieri, Duo Prévert, cei doi fiind câștigătorii a numeroase premii la concursuri internaționale printre care Concursul de la Grosseto și Concursul „Citta di Pietra Ligure”. Împreună cu chitaristul Lapo Vannucci și flautistul Rieko Okuma a înființat Trioul „Rospigliosi”, care a atras atenția multor compozitori italieni contemporani.
Chitaristul Lapo Vannucci este și el absolvent al Conservatorului din Florența. Ocupă funcția de director artistic al Concursului Național de Chitară “Giulio Rospigliosi” din Lamporecchio și cântă pe un instrument făurit de lutierul japonez Masaki Sakurai.
Concertul din această seară, de la Sala Lahovari din Râmnicu Vâlcea, începe la ora 19,00.