Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Cristian Măcelaru conduce Orchestra Radiodifuziunii WDR din Köln

Publicat: joi, 3 Februarie 2022 , ora 0.00
Cristian Măcelaru conduce Orchestra Radiodifuziunii WDR din Köln în concertul ce are loc astăzi, 3 februarie 2022, la Filarmonica din oraș. În program figurează Simfonia a V-a în mi minor de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul face parte din seria Happy Hour - Classic at seven, în cadrul căreia ansamblul interpretează capodopere ale repertoriului clasic, a căror durată se încadrează în aproximativ 60 de minute. Evenimentele seriei sunt prezentate de Marlis Schaum și Jan Malte Andresen și se derulează la Filarmonica din Köln, la Sala de concerte din Dortmund și la Filarmonica din Essen.
Mâine, 4 februarie, Cristian Măcelaru va conduce din nou Orchestra Radiodifuziunii WDR din Köln într-un program ce cuprinde, printre altele, o primă audiție absolută. Este vorba despre piesa Downtime a compozitorului american Sean Shepherd. Programul include, de asemenea, lucrări de Serghei Rahmaninov și Piotr Ilici Ceaikovski, iar solistă va fi pianista Anna Vinnitskaya.
Din 2019, Cristian Măcelaru deține funcția de dirijor șef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Köln, contractul inițial fiind prelungit până în 2025.
Alexandra Scumpu