Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Trei concerte internaționale în direct în această săptămână la RRM

Publicat: luni, 15 Noiembrie 2021 , ora 11.05
Miercuri, joi și vineri, la Radio România Muzical puteți urmări în direct, din Cehia, Italia și Germania, trei evenimente internaționale de excepție. Astfel, în 17 noiembrie, de la ora 20.30, postul nostru de radio va transmite live concertul susținut de Orchestra Filarmonică Cehă la Sala "Dvorak-Rudolfinum" din Praga, un concert ce o aduce ca solistă pe celebra Yuja Wang, care va interpreta Concertul nr. 2 op. 18 în do minor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov. Programul concertului mai este completat de Suita op. 3 pentru orchestră de Leoč Janáèek și Concertul pentru orchestră de Witold Lutosławski. Dirijează Jakub Hrùča. Comentează Jeanine Costache

Joi, 18 noiembrie, Radio România Muzical transmite, de la 21.30, în direct, concertul susținut de Orchestra Simfonică RAI Torino diijată de Robert Trevino la Auditorium "Arturo Toscanini" din Torino. Pogramul reunește Uvertura operei "Tannhäuser" de Richard Wagner, Concertul nr. 1 op. 26 în sol minor pentru vioară și orchestră de Max Bruch și Simfonia a IV-a op. 36 în fa minor de Piotr Ilici Ceaikovski. Solistul serii este faimosul violonist Renaud Capuçon. Din sudio va comenta Monica Cengher. 

Iar vineri, 19 noiembrie, de la ora 19,00 aveți ocazia să urmăriți în transmisiune directă de la Munchen, Oratoriul BWV 244 "Patimile după Matei" de Johann Sebastian Bach interpretat la "Herkulessaal" de Corul de băieți al Catedralei din Augsburg, Corul și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze. Soliștii serii sunt soprana Camilla Tilling, mezzo-soprana Magdalena KoŸená, tenorii Mark Padmore și Andrew Staples, baritonul Georg Nigl și basul Roderick Williams. La pupitrul dirijoral se va afla Simon Rattle. Comentează Laura Ana Mânzat.
Ioana Marghita