Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Violonista Ioana-Cristina Goicea - laureată a Concursului Regina Elisabeta de la Bruxelles

Publicat: duminică, 26 Mai 2019 , ora 9.01

Prestigiosul Concurs Internațional "Regina Elisabeta" de la Bruxelles s-a încheiat la miezul nopții, cu anunțarea câștigătorilor. Violonista Ioana-Cristina Goicea a obținut Premiul al VI-lea "al orașului Bruxelles", în valoare de 8000 Euro. Evoluția sa în finală, în care a interpretat Concertul de Dmitri Șostakovici și piesa impusă scrisă de compozitorul Kimmo Hakola în compania Orchestrei Naționale Belgiene, dirijate de Hugh Wolff, a fost aplaudată în picioare de către publicul prezent la Sala BOZAR.

Premiul I și Marele Premiu "Regina Mathilde" în valoare de 25.000 Euro au fost câștigate de Stella Chen. Pe locul al II-lea s-a situat Timothy Chooi, premiul său valorând 20.000 Euro, iar pe locul al III-lea - Stephen Kim, 17.000 Euro. Pe pozițiile următoare s-au clasat Shannon Lee (Premiul al IV-lea) și Julia Pusker (Premiul V). Juriul care a stabilit ierarhia a fost condus de Gilles Ledure, iar din componența sa au făcut parte nume importante ale violonisticii precum Pierre Amoyal, Corina Belcea, Pamela Frank, Vadim Repin și Arabella Steinbacher.

Evoluția Ioanei Cristina Goicea în Gala laureaților va fi transmisă live de Radio România Muzical, în 4 iunie, ora 21.00. Inregistrarea evolutiei sale din finala poate fi ascultata la Radio Romania Muzical pe 31 mai  ora 15.30.

Pe Ioana-Cristina Goicea o vom putea asculta și la Sala Radio din București, în 12 octombrie, când va fi protagonista unuia dintre recitalurile incluse în proiectul "Moștenitorii României Muzicale", organizat de Radio Romania Muzical.

Monica Isăcescu