Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 13 noiembrie 2018

Publicat: marți, 13 Noiembrie 2018 , ora 12.25

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • O nouă distinctie pentru mezzosoprana Teresa Berganza (foto) la vârsta de 83 de ani): "Medalia de Aur" din partea CBAM (Circulo de Bellas Artes Madrid). Distinctie acordată celor mai importanți artiști ai timpului nostru și primită, de-a lungul timpului, de: Jordi Savall, Claudio Abbado, Alberto Zedda, Pierre Boulez.

  • O nouă echipă managerială se va instala, din 2021, la cârma Operei de stat din Munchen. Este vorba despre belgianul Serge Dorny - în funcția de Intendant - și dirijorul Vladimir Jurowski - în cea de Generalmusikdirektor. Ei îi vor înlocui pe: Nikolaus Bachler - care, din iulie 2020 va prelua conducerea Festivalului de Rusalii de la Salzburg - respectiv, Kirill Petrenko - dirijor șef al Orchestrei Filarmonicii din Berlin.

  • Opera Națională din Paris - în schimb (cu 2 teatre, 1700 de salariați și un buget anual de 220 de milioane Euro) - încă așteaptă numirea unui nou Director General în locul lui Stephane Lissner, ajuns întretimp la limita de vârstă, 65 de ani. Iar până acum, presa a vehiculat 2 nume: Silvain Fort - Directorul revistei online Forumopera - și Christophe Ghristi - Directorul artistic al Teatrului "Capitole" din Toulouse. Nici unul dintre cei doi, nu a fost însă validat de Palatul Elysees!

  • Noi succese pentru Renee Fleming în zona spectacolului de music hall. După succesul pe Broadway cu producția "Carousel" - repurtat stagiunea trecută - și înregistrarea unui album cu același titlu în studiourile Casei de Discuri DECCA - lansat de curând, superba Divă americană a semnat un contract pentru 20 de spectacole cu un alt titlu: "The Light in the Piazza" - musical neo-romantic compus de Adam Guettel, nepotul celebrului Richard Rodgers, un clasic al genului. Spectacolele vor avea loc la Londra, Royal Festival Hall, în perioada 14 iunie - 5 iulie.