Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Violonista română Iuliana Munch lansează un nou disc

Publicat: vineri, 11 Mai 2018 , ora 0.00
Astăzi, 11 mai 2018, este lansat oficial, în Germania, albumul The piano legend of the violin înregistrat de violonista română Iuliana Münch. Discul, apărut la casa Naxos, este imprimat împreună cu pianistul și compozitorul Andrei Parfenov, cel care semnează toate lucrările de pe album. Acesta este al doilea CD al celor doi muzicieni, după cel apărut anul trecut, intitulat Nacht im Schloss, care include, de asemenea, lucrări pentru vioară și pian de Andrei Parfenov.
Iuliana Münch, născută în România, a studiat la Liceul de muzică George Enescu și la Universitatea Națională de Muzică din București. La vârsta de 22 de ani a părăsit România pentru a studia la Academia de Muzică și Dans din Koln. După ce a făcut parte din orchestrele simfonice din Koblenz și Mönchengladbach, dar și din Orchestra Filarmonica Westphaliei, în anul 2009 Iuliana Münch a început colaborarea cu Andrei Parfenov, implicându-se activ în conceperea creațiilor sale.
Discul The piano legend of the violin va fi difuzat la Radio România Muzical în datele de 4 și 5 iunie, de la ora 11.30, în cadrul rubricii CD Review din programul emisiunii Arpeggio.
Larisa Clempuș