Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Meryl Streep, nominalizată la Premiile Bafta pentru 'Florence Foster Jenkins'

Publicat: marți, 10 Ianuarie 2017 , ora 17.05

După ce duminică a fost aplaudată și recompensată pentru întreaga activitate în cadrul festivității de acordare a Globurilor de Aur, la Hollywood, actrița americană Meryl Streep are perspectiva unei noi recunoașteri în cadrul Premiilor Bafta – Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune, ce se vor decerna curând. Meryl Streep este nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol principal” pentru modul memorabil, sensibil și nuanțat în care a creat personajul „Florence Foster Jenkins” din filmul cu același nume, în regia lui Stephen Frears. Americanca Florence Foster Jenkins - personaj real, cântăreață amatoare pasionată de operă, susținătoare și protectoare a muzicii și muzicienilor care, crezând excesiv și nejustificat în calitățile sale vocale, a apărut în recital pe scena de la Carnegie Hall acoperindu-se de ridicol. Meryl Streep l-a avut ca partener pe Hugh Grant, și el nominalizat la categoria „Cel mai bun actor într-un rol secundar”.

La secțiunea „Cea mai bună coloană sonoră originală figurează, între nominalizări, nume respectate ale scenei muzicale, între care islandezul Jóhann Jóhannsson, Mica Levi din Marea Britanie, americanul Justin Hurtwitz (pentru „La La Land”), Dustin O'Halloran, Hauschka, polonezul Abel Korzeniowski.

Ceremonia de decernare a Premiilor Bafta va fi găzduită pe 12 februarie, de Royal Albert Hall din Londra (când amfitrion va fi actorul și scriitorul Stephen Fry).

Ștefan Costache