Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Flautistul Matei Ioachimescu evoluează la Opera 'Leyla Gencer' din Istanbul

Publicat: joi, 8 Decembrie 2016 , ora 0.00
Astăzi, 8 decembrie 2016, pe una dintre cele mai importante scene din Istanbul, Opera “Leyla Gencer”, au întâlnire doi virtuozi muzicieni: flautistul român Matei Ioachimescu și pianistul turc Ata Üstün Bilgin. Muzicienii propun publicului piese de Wolfgang Amadeus Mozart, Claude Debussy, Enrique Granados, Franz Liszt, Serkan Gürkan, Bela Bartok și Petre Elinescu.
Proiectul inițiat de ICR Istanbul aduce împreună doi muzicieni de excepție: Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, fiind recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri crossover. Instrumentul la care cântă Matei Ioachimescu este un flaut din aur al unui faimos producător japonez. Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, Ministerul de Externe austriac i-a oferit titlul de "Ambasador al Integrării" în anul 2013.
Pianistul turc Ata Üstün Bilgin s-a născut la Bursa, a început să studieze pianul la vârsta de patru ani și de atunci este un muzician foarte căutat, atât ca solist, cât și ca partener de muzică de cameră în diferite formații. Este câștigător al multor competiții internaționale, iar în urma succesului de la Concursul "Serghei Rachmaninov", a fost invitat să studieze la Conservatorul din Moscova. În prezent Ata Üstün Bilgin își continuă studiile de perfecționare la Universitatea de Muzică din Graz, Austria.