Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Colaborare între festivalul de la Bayreuth și Deutsche Grammophon

Publicat: miercuri, 27 Iulie 2016 , ora 0.00

Numeroase montări ale Festivalului "Richard Wagner" de la Bayreuth au beneficiat și de versiuni discografice lansate de casa Deutsche Grammophon. Începând cu ediția din acest an a seriei, publicul este anunțat că amintita colaborare va fi reluată.

"Combinând tradiția interpretării lucrărilor lui Wagner cu o abordare inovatoare, Festivalul de la Bayreuth a jucat un rol esențial în recepționarea de către public a muzicii acestui compozitor. Repertoriul operistic Deutsche Grammophon va fi îmbogățit semnificativ în urma acestei noi colaborări cu Festivalul", a afirmat Clemens Trautmann, președintele casei de discuri.

Katharina Wagner, director artistic al Festivalului "Richard Wagner" a adăugat: "Suntem încântați de înnoirea acestei înțelegeri. Credem că ea va fi mai puternică acum și că va avea o cu totul altă dinamică decât în trecut. Așteptăm cu nerăbdare următoarele proiecte cu Deutsche Grammophon - o casă de discuri cu tradiție."

Începând cu ediția din 2016, câte o nouă producție din cadrul Festivalului va fi înregistrată și lansată pe suport video. Prima operă propusă melomanilor va fi cea cu "Tristan și Isolda", regizată în 2015 de Katharina Wagner, creație de la premiera căreia s-au împlinit atunci 150 de ani.

Pentru anul viitor se discută despre lansarea unui disc "Parsifal" în versiunea regizorală a lui Uwe Eric Laufenberg, prezentată anul acesta la Bayreuth. Iar pentru ediția din 2017, debutul regizorului Barrie Kosky în Festivalul "Richard Wagner" cu opera "Maeștrii cântăreți din Nürnberg" se va transforma în înregistrarea propusă de Deutsche Grammophon pentru anul 2018.