Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Ayana Tsuji - Câștigătoarea Concursului Internațional de la Montréal

Publicat: vineri, 3 Iunie 2016 , ora 16.54

 Ayana Tsuji, o tânără violonistă japoneză în vârstă de numai 18 ani, este marea câștigătoare a Concursului Internațional de Muzică de la Montréal, dedicat anul acesta viorii. Aceasta și-a adjudecat atât premiul I, cât și majoritatea premiilor speciale.
 După evoluția extrem de convingătoare de marți, 31 mai 2016, în a doua seară rezervată etapei finale, Ayana Tsuji a strâns Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări canadiene obligatorii, în semifinală, Premiul pentru cel mai bun recital, tot în semifinală, Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei sonate, în aceeași fază, Premiile pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări de Bach, respectiv a unui capriciu de Paganini - în sferturile de finală. Tsuji are, acum, cu 40 500 de dolari mai mult decât înaintea competiției de la Montréal.
 Locurile următoare au revenit tot unor violoniste asiatice: Bomsori Kim din Coreea de Sud, locul al II-lea, și Minami Yoshida din Japonia, care a ocupat poziția a III-a.
 Concursul de la Montréal a fost câștigat, în timp, și de doi români: Marina Krilovici, în 1967, și George Emil Crăsnaru - în 1973.

Ștefan Costache