Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Concursul de vioară 'Carl Nielsen' și-a desemnat cei 3 finaliști

Publicat: vineri, 22 Aprilie 2016 , ora 16.30

Concursul Internațional de Vioară „Carl Nielsen”, ce se desfășoară în între 16 și 22 aprilie 2016 în Danemarca, și-a desemnat cei 3 finaliști care vor decide rezultatele competiției. Nu mai miră demult pe nimeni faptul că topul este dominat, numeric, de muzicieni de origine asiatică: Luke Hsu din Statele Unite ale Americii, în vârstă de 25 de ani, Ji Yoon Le din Coreea de Sud, 23 de ani și violonista bulgară Liya Petrova, care are tot 25 de ani, sunt primii 3 cei mai buni concurenți din cei 23 admiși, cu vârste între 17 și 29 de ani.
În ultima etapă, derulată cu participarea Orchestrei Simfonice din Ondense, ei prezintă obligatoriu Concertul op. 33 pentru vioară de Carl Nielsen și o altă pagină concertantă romantică, la alegerea lor.
 Câștigătorul intră în posesia a 12 000 de euro, are ocazia de a înregistra un CD sub egida Orchid Records și are asigurate cel puțin 10 apariții ca solist în compania unor ansambluri simfonice europene.
Din juriul prezidat de Nikolaj Znaider face parte și violonista română Corina Belcea, alături de violoncelistul Jian Wang, de Noah Bendix-Balgley, concert-maestru al Filarmonicii din Berlin și de John Gilhooly, directorul Wigmore Hall.

Ștefan Costache