Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Premiile BBC Music Magazine 2016

Publicat: miercuri, 6 Aprilie 2016 , ora 10.55

Ca în fiecare an, la începutul lunii aprilie sunt anunțați câștigătorii premiilor BBC Music Magazine. Iată o parte a laureaților din 2016:

Înregistrarea anului este cea a lui Antonio Pappano, cel care a semnat conducerea muzicală a spectacolului "Aida" de Giuseppe Verdi - un disc realizat alături de soliștii Anja Harteros, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott, Ekaterina Semenchuk, Corul și Orchestra Academiei Naționale "Santa Cecilia". Discul, inclus în campania Votează discul de muzică clasică a primit premiu și la secțiunea operă.

Sakari Oramo și Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm au obținut titlul de semnatari ai discului anului la secțiunea orchestrală pentru înregistrarea Simfoniilor I și a III-a de Carl Nielsen.

Violoncelistul David Watkin a obținut premiul pentru cel mai bun disc solo - cel dedicat suitelor scrise de Johann Sebastian Bach.

Înregistrarea camerală a anului este semnată de Cvartetul "Pavel Haas" pentru interpretarea Cvartetelor de coarde nr. 1 și 2 de Bedűich Smetana.

Lista completă a câștigătorilor premiilor BBC Music Magazine poate fi consultată AICI.