Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Corul Catedralei din Gloucester acceptă, în premieră, voci feminine în rândurile sale

Publicat: miercuri, 30 Martie 2016 , ora 18.59

 Catedrala din Gloucester este cea mai recentă instituție engleză cu activitate corală care a decis să accepte voci feminine în rândurile sale - în contrast cu tradiția britanică ce începe să fie încet, încet schimbată. Muzicienele vor începe repetițiile în septembrie 2016 și vor cânta în cadrul slujbelor lunea, începând din octombrie, dar vor participa și la ceremoniile religioase de Paști și Crăciun. De acum, coristele vor fi pe deplin integrate vieții muzicale a Catedralei din Gloucester - după cum declară cei responsabili.
 Ultimul sfert de secol a cunoscut o deschidere fără precedent față de vocile feminine în Anglia, primele astfel de gesturi fiind făcute de catedralele din Salisbury și Wells, la începutul anilor '90. Iar în 2008, corul Colegiului St. Catherine al Universității din Cambridge a devenit primul ansamblu vocal feminin dintre cele ale tuturor instituțiilor de învățământ superior din Regatul Unit.


Adrian Partington, directorul muzical al Catedralei din Gloucester, va selecta viitoarele membre din școlile din regiune. Scopul său este să descopere noi talente, chiar din rândul persoanelor cu înzestrări muzicale dar care nu s-au gândit, până acum, să cânte într-un cor. Audițiile vor avea loc pe 23 aprilie și sunt deschise fetelor cu vârste între 7 și 12 ani.

Ștefan Costache