Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Ruxandra Donose cântă la Karlsruhe

Publicat: miercuri, 17 Februarie 2016 , ora 0.00
Mezzo-soprana Ruxandra Donose face parte din distribuția spectacolului "Arminio" de Georg Friedrich Haendel, prezentat de Opera din Karlsruhe în cadrul celei de a 39-a ediții a Festivalului Internațional dedicat compozitorului german. Spectacolul, regizat de Max Emanuel Cencic, contratenor care interpretează și rolul titular, a avut premiera în 13 februarie 2016. Artista română dă viață rolului "Ramise", avându-i parteneri de scenă și pe Layla Claire, Vince Yi, Juan Sancho, Owen Willetts și Pavel Kudinov. Acompaniamentul orchestral este asigurat de Ansamblul Armonia Atenea, condus de George Petrou.
Organizatorii Festivalului Internațional Haendel se mândresc cu faptul că aduc (sau readuc) în atenția publicului opere ale compozitorului german care au fost fie extrem de rar cântate, fie au rămas necunoscute. "Arminio", operă compusă în 1736, face și ea parte din această categorie, fiind, după spusele organizatorilor, subestimată vreme îndelungată deopotrivă de interpreți și muzicologi.
Spectacolul "Arminio" va fi reluat la Opera din Karlsruhe în zilele de 19, 21 și 23 februarie 2016, cu participarea mezzo-sopranei Ruxandra Donose.