Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Au fost anunțate nominalizările pentru Premiile Grammy 2016

Publicat: marți, 8 Decembrie 2015 , ora 0.00
Ieri, 7 decembrie, au fost anunțate nominalizările pentru ediția 2016 a prestigioaselor Premii Grammy. La secțiunea ”Cea mai bună interpretare orchestrală” au fost propuse întregistrări precum Simfonia a IV-a de Bruckner cu Manfred Honeck la pupitrul Orchestrei din Pittsburgh și Simfonia a X-a de Șostakovich cu Andris Nelsons dirijor al Orchestrei din Boston.

La secțiunea ”Cea mai bună înregistrare de operă”, printre imprimările câștigătoare s-ar putea număra ”Răpirea din Serai” de Mozart cu Yannick Nézet-Séguin la pupitrul Orchestrei de Cameră a Europei, soliști Diana Damrau, Paul Schweinester și Rolando Villazón, "Copilul și vrăjile" și" Șeherazada" de Ravel cu Seiji Ozawa și Orchestra Saino Kinen, printre soliști - mezzo-soprana Isabel Leonard sau "Jenùfa" de Leos Janáèek, în care Donald Runnicles se află la pupitrul Orchestrei Operei Germane din Berlin, soliști Will Hartmann, Michaela Kaune și Jennifer Larmore.

Pentru "Cea mai bună înregistrare de muzică de cameră" au fost nominalizați Tanja Tetzlaff, Christian Tetzlaff și Lars Vogt, pentru albumul lor cu Trio-uri de Brahms, Cvartetul Takács și Marc-André Hamelin pentru CD-ul cu lucrări de Șostakovici, între alții, iar premiul către "Cea mai bună înregistrare instrumentală solo" ar putea merge către Kristian Bezuidenhout înterpretând Mozart, sau Daniil Trifonov - în albumul "Rachmaninov".

Iar Mark Parmore, Joyce di Donato, Jonas Kaufmann și Cecilia Bartoli se află printre posibilii câștigători ai premiului pentru "Cel mai bun album vocal".

La Radio România Muzical ați avut deja șansa de a asculta în premieră în țara noastră parte dintre albumele acum nominalizate la Premiile Grammy - Rachmaninov cu pianistul Daniil Trifonov, Cecilia Bartoli - albumul St. Peterburg, Ravel cu Seiji Ozawa la coducerea Orchestrei înființate de el - Saito Kinen, Bruckner cu Manfred Honeck dirijor al Orchestrei din Pittsburgh și ”Răpirea din Serai” de Mozart cu Yannick Nézet-Séguin la pupitrul Orchestrei de Cameră a Europei, soliști Diana Damrau, Paul Schweinester și Rolando Villazón. Le puteți reasculta oricând și nota pe site-ul nostru, ele fiind incluse în campania Radio România Muzical "Votează discul de muzică clasică al anului 2015".

Cea de-a 58-a Gală de decernare a Premiilor Grammy va avea loc în 15 februarie 2016 la Los Angeles.
Andreea Chiselev