Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Muzicieni amatori invitați să cânte cu Orchestra Simfonică din Boston

Publicat: miercuri, 28 Octombrie 2015 , ora 17.00

 Orchestra Simfonică din Boston, una dintre cele mai valoroase ale Statelor Unite, a pus din nou în practică inițiativa de a invita pe scenă, pentru a evolua în compania instrumentiștilor săi, muzicieni americani amatori însă remarcabili. Este al doilea an când cei care iubesc muzica, foarte buni instrumentiști, de pe tot cuprinsul statului Massachusetts au șansa să evolueze în fața unui public exigent. Repetițiile au început ieri iar totul va culmina cu un concert pe 31 octombrie 2015.
 Thomas Wilkins, dirijorul seriilor dedicate tineretului și familiilor în stagiunea Orchestrei Simfonice din Boston va conduce acest eveniment care aduce împreună reprezentații a 61 de comunități din statul Massachusetts. Ei au fost selectați de orchestră printr-o loterie bazată pe un sondaj în rândul celor care au ținut să se înscrie.
  Programul ce va fi interpretat în concertul din 31 octombrie include Marșul Încoronării din muzica operei "Profetul" de Giacomo Meyerbeer, Vals din muzica operei "Evgheni Oneghin" de Piotr Ilici Ceaikovski, "Preludiu simfonic" semnat Giacomo Puccini și "Dansurile polovțiene" din opera "Cneazul Igor" de Aleksandr Borodin.

Ștefan Costache