Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Omagiu lui Enescu la Bruxelles

Publicat: marți, 13 Octombrie 2015 , ora 0.00
Institutul Cultural Român Bruxelles aniversează personalitatea lui George Enescu. În perioada 11-14 octombrie 2015, la centrul cultural Espace Senghor din Bruxelles, este prezentată expoziția “George Enescu – un mare creator al secolului XX”, realizată de Irina Nițu și Adina Sibianu de la Muzeul Național ”George Enescu” din București. Cele 20 de panouri foto-documentare care trasează evoluția carierei artistice a compozitorului român și impactul său asupra generației de copii pe care i-a îndrumat în calitate de profesor a făcut parte din proiectul Bucureștiul Creativ, inclus în Festivalul Internațional “George Enescu”.
Iar astăzi, 13 octombrie, este programat concertul – ”Omagiu lui George Enescu”. Protagoniști vor fi mezzo-soprana Mariana Iacob, pianista Ioana Mihai, alături de doi muzicieni belgieni - violoncelista Viviane Spanoghe și pianistul Jean-Claude Vanden Eyden.
”Sunt foarte fericită să particip la acest concert, care se traduce și prin contribuția mea la respectul universal față de acest mare și minunat compozitor și prin dorința de a readuce această muzică profund emoționantă în fața publicului”, a declarat Viviane Spanoghe pentru ICR Bruxelles. Concertul omagial se înscrie în seria de manifestări dedicate împlinirii a 60 de ani de la dispariția lui George Enescu.