Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Marin Alsop și-a prelungit contractul cu Orchestra Simfonică din Sao Paolo

Publicat: joi, 23 Aprilie 2015 , ora 16.50

Marin Alsop, probabil cea mai cunoscută dirijoare a momentului și-a prelungit, recent, până la sfârșitul lui decembrie 2019, contractul pe care îl avea ca director artistic și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Sao Paolo. Ea ocupă, în paralel, și poziția de director artistic al Orchestrei Simfonice din Baltimore.

Într-o lume a dirijatului care, chiar dacă nu este acuzată unanim de sexism, rămâne dominată copios, prin tradiție, de bărbați, Marin Alsop, acum în vârstă de 58 de ani, s-a impus ca prima doamnă care a ajuns în fruntea unui mare ansamblu simfonic american. Marin Alsop colaborează din 2012 cu orchestra din Sao Paolo iar această prelungire a parteneriatului întărește amintita colaborare. Astfel, artista își mărește la 12 numărul săptămânilor în care va lucra efectiv cu formația, urmănd să aibă loc și turnee în afara Braziliei.

Într-o declarație făcută cu acest prilej, muziciana americană a spus: "Munca mea cu orchestra din Sao Paolo este extrem de plăcută și, împreună, nu numai că am ridicat standardele de performanță, dar am extins și activitatea ansamblului în beneficiul întregii regiuni făcând mai cunoscută orchestra și prin turnee internaționale. Acest oraș mi se pare, în momentul de față, printre cele mai pline de energie și mai captivante din întreaga lume și este emoționant să vezi cum orchestra își găsește locul pe care îl merită în inima imensei metropole."

Marin Alsop are în derulare proiectul discografic al unei integrale a simfoniilor de Prokofiev, pentru Naxos și se discută și deja despre integrale ale simfoniilor de Brahms și Mahler.

Ștefan Costache