Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

'Luna Enescu' la Londra

Publicat: joi, 22 Ianuarie 2015 , ora 0.00
Institutul Cultural Român din Londra organizează începând de astăzi, 22 ianuarie 2015, și până în 7 februarie, un amplu program de evenimente dedicate lui George Enescu, la 60 de ani de la moartea compozitorului.
Inițiativa, prima de acest fel în Marea Britanie, este realizată în parteneriat cu Ambasada Românei la Londra, Festivalul Internațional "George Enescu" de la București, Muzeul Național "George Enescu", Radio România și revista "The Gramophone".
"Luna Enescu", ale cărei evenimente se vor desfășura pe scena de concerte camerale din Belgrave Square nr.1, dar și la renumitul Southbank Centre, reprezintă punctul culminant al celor peste șapte ani de promovare a operei enesciene în Marea Britanie de către ICR Londra, în principal prin intermediul deja consacratei serii de concerte "Enescu", organizatăde ICR Londra împreună cu Societatea Enescu din Marea Britanie, în care au evoluat, de-a lungul timpului, nume de prim-plan ale muzicii românești și internaționale.
"Luna Enescu" va debuta astăzi cu "Duelul viorilor: Stradivarius vs. Guarnieri", o producție Radio România Cultural și a Asociației Culturale Accendo, cu succes de peste patru ani în majoritatea orașelor României ce îi are ca protagoniști pe violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail.
Seria de evenimente va culmina în 7 februarie, cu prezentarea Simfoniei a III-a de George Enescu de Filarmonica Regală din Londra, la Royal festival Hall, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, în primă audiție britanică.