ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Dirijorul Claudio Abbado și un nou disc

Publicat: vineri, 7 Iunie 2013 , ora 13.33

Astăzi, 7 iunie 2013, dirijorul Claudio Abbado își lansează cel mai nou disc, dedicat muzicii lui Robert Schumann. Albumul include Simfonia a II-a și uverturile "Manfred" și "Genoveva", înregistrate live alături de Orchestra Mozart din Bologna, pe care maestrul italian o dirijează încă de la înființare, în 2004.

Discul va putea fi ascultat și la Radio România Muzical chiar în ziua în care Claudio Abbado împlinește 80 ani - 26 iunie 2013, ora 13.15, în cadrul emisiunii "Anotimpul discurilor" și este inclus și în cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2013" derulată pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Claudio Abbado este una dintre cele mai importante personalități muzicale ale lumii și ale Italiei, la fel de reprezentativ atât pentru repertoriul simfonic, cât și pentru cel de operă. Casa de discuri cu care colaborează, Deutsche Grammophon, a pregătit mai multe surprize prin care marchează aniversarea de 80 ani a binecunoscutului dirijor: una este lansarea discului Schumann, a doua, lansarea unei colecții de 41 discuri cuprinzând integrala lucrărilor simfonice înregistrate de Abbado de-a lungul vieții sale. Din cadrul acestei colecții, în 27 iunie, de la ora 13.15, puteți asculta în cadrul emisiunii "Anotimpul discurilor" Simfonia I de Anton Bruckner, cu Orchestra festivalului din Lucerna.

Discurile lui Claudio Abbado sunt disponibile și în România, în magazinele de specialitate.