Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Două discuri se lansează astăzi la nivel internațional

Publicat: luni, 3 Iunie 2013 , ora 0.00

În 3 iunie 2013, cvartetul american Brooklyn Rider și clarinetistul austriac Andreas Ottensamer își lansează cele mai noi discuri.

"Walking on fire" se intitulează albumul cvartetului Brooklyn Rider, formație numită de critică "un model pentru cvartetul de coarde al secolului XXI". Discul cuprinde trei lucrări: o suită realizată pe temele lui Culai, pe numele său adevărat Nicolae Neacșu, membru al binecunoscului Taraf al haiducilor, Cvartetul nr. 2 de Bela Bartok și 3 miniaturi de Colin Jacobsen. Pentru cei care vor achiziționa albumul prin www.itunes.com, producătorii au pregătit si 3 piese bonus, de asemenea de inspirație românească. Discul "Walking on fire" poate fi ascultat la Radio România Muzical lunea viitoare, de la ora 20, în cadrul emisiunii Music box și este inclus în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2013" de pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Al doilea album care se lansează astăzi are titlul "A portrait"; el este semnat de clarinetistul austriac de doar 23 ani Andreas Ottensamer, membru al celebrei Orchestre a Filarmonicii din Berlin, dar și câștigător a numeroase concursuri internaționale și solist, deja, pe cele mai importante scene ale lumii. "A portrait", primul său disc a apărut la casa Deutsche Grammophon și cuprinde lucrări dintr-un largă paletă stilistică, de la Cimarosa la Gershwin și Aaron Copland. Alături de clarinetistul Andreas Ottensamer evoluează Orchestra Filarmonicii din Rotterdam, dirijată de Yannick Nezet Seguin. Albumul "A portrait" poate fi ascultat la Radio România Muzical în 1 iulie, de la ora 20 și este inclus și campania "Votează discul de muzica clasica a anului 2013".