ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Cristian Măcelaru, dirijor asociat al Orchestrei Simfonice din Philhadelphia, va conduce 3 concerte ale Orchestrei Simfonice din Chicago în luna martie, ca urmare a indisponibilității din motive de sănătate a lui Pierre Boulez

Publicat: miercuri, 20 Februarie 2013 , ora 12.35

 Cristian Măcelaru poate fi urmărit în 7, 9 și 12 martie conducănd programe ce includ Divertismentul pentru orchestră de coarde de Bela Bartok, "Preludiu la după-amiaza unui faun" de Claude Debussy, Concertul nr. 2 pentru pian de Bela Bartok - cu Yefim Bronfman ca solist și "Cântecul privighetorii" de Igor Stravinsky.
  Cristian Măcelaru, născut în martie 1980 în România, și-a făcut debutul la conducerea Orchestrei Simfonice din Chicago în 13 februarie 2012, când l-a înlocuit tot pe Pierre Bouelez, și atunci indisponibil tot din motive de sănătate. În 2012, Fundația Solti din Statele Unite ale Americii i-a acordat Premiul Sir Georg Solti pentru dirijori în plină afirmare. În actuala stagiune, pentru artist urmează prime colaborări cu Orchestra Simfonică din Atlanta și cu Orchestre Métropolitain de Montréal. Cristian Măcelaru este și invitatul "Poveștilor de succes ale muzicii", la Radio România Muzical, a treia parte din seria ce-i este dedicată urmând să fie difuzată duminica aceasta, în 24 februarie, de la ora 10 și 30 de minute și, în reluare, de la ora 23 și 30 de minute.