ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri. 

Colectia de Jazz - scurt istoric

 
Emisiunea a debutat în anul 2000 (prima editie - duminica 5 noiembrie). Conceputa, realizata si prezentata in direct de Daniela Nicolae, pianista de jazz si jurnalist, emisiunea „Colectia de Jazz" (difuzata saptamanal pe postul Radio România Muzical) isi propune sa prezinte muzica de jazz in cele mai variate aspecte ale sale.

Colectia de jazz a inceput cu realizarea unor portrete de jazzmani care au reprezentat momente cheie pentru evolutia acestei muzici. Prezentarile de interpreti-improvizatori au fost incluse in rubrici precum Legendele jazzului, Magia claviaturii, Clasici ai saxofonului tenor, Marile voci ale jazzului, Clasici ai trompetei, Mari saxofonisti alto…

Dupa aceasta introducere despre istoria jazzului, au urmat emisiuni in care am inclus si date din actualitatea jazzului romanesc, interviuri cu muzicieni romani si straini, interviuri cu colectionari de jazz si organizatori de concerte, reportaje de la festivaluri si evenimente desfasurate în Romania, concursuri cu premii pentru ascultatori (CD-uri, casete, carti despre jazz, invitatii la concert).

Dintre invitatii prezenti în direct la Colectia de jazz ii amintim pe Marius Popp, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Teodora Enache, Tom Smith , Catalin Tarcolea, Mihai Iordache , Catalin Rasvan , Adrian Andries , Florian Lungu. De asemenea, au fost difuzate si interviuri realizate cu: Stefan Berindei, Johnny Raducanu, Iancsi Korossy, Alin Constantiu, Anca Parghel, Ionel Tudor , Romeo Cosma , Sorin Romanescu, Maria Raducanu, Ozana Barabancea, Marta Hristea, Marius Vernescu.


Monica Wilhelm si Robert Vasilita
Un loc aparte în Colectia de jazz l-au ocupat prezentarile despre evenimentele jazzistice din Romania. Odata cu difuzarea acestor informatii de actualitate in emisiune, fanii de jazz au avut sansa de a obtine invitatii la concerte, ori de cate ori am avut asemenea manifestari gazduite de Sala Radio. Prin concursurile realizate in cadrul emisiunii noastre am stabilit legaturi stranse cu ascultatorii pasionati de jazz.

Echipa de studio care contribuie la realizarea Colectiei de Jazz este alcatuita din regizori tehnici cu o experienta de minim 15 ani de lucru in radio, profesionisti in domeniul montajelor audio. Colegii mei din echipa tehnica participa la realizarea multor emisiuni muzicale ale Societatii Romane de Radiodifuziune si alcatuiesc echipa de regizori de studio in care departamentului ''Teatrul National Radiofonic''.


Mirela Anton si Dana Lupu

Radu Verdes si Florin Badic

Iata-ne acum pe internet, cu aceeasi dorinta de a aduce cat mai multe informatii despre jazz pentru toti cei care iubesc acest gen de muzica, dar si pentru cei care abia acum se initiaza in tainele jazzului, in tainele improvizatiei.