ACUM:
14.00
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 15.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Europa muzicală azi Înapoi la: Emisiuni

Transmisiune directă de la Paris

Publicat: Vineri, 11 Decembrie 2009 , ora 21.00
“Întotdeauna am văzut viața din trei puncte de vedere majore: prima parte se referă la a crește, a studia, a acumula cunoștințe și priceperi. Astfel că în această parte iei cât de mult poți, absorbi.

Cea de-a doua parte este în general acumularea de experiență profesională lucrând. Tot atunci îți întemeiezi o familie, este o perioadă de muncă a vieții.

Apoi vine această ultimă parte când, mi se pare că principalul obiectiv este să dai înapoi ceea ce ai primit... Așa că unicul meu scop, și de aceea îmi dedic foarte mult din timpul meu de câțiva ani încoace și intenționez să cresc numărul de programe progresiv și activități dedicate noii generații... Să-i ajut pe tinerii muzicieni, să cânt pentru tinerii muzicieni, pentru tânăra audiență, sau în scopuri sociale, pentru a ajuta anumite cauze... acestea sunt singurele aspecte pe care simt că le-am neglijat și pe care ar trebui să le am ca obiectiv de acum încolo. Este un fel de obligație pe care mi-o asum.” (Myung Whun Chung)

Un umanist prin excelență, un muzician căruia nu-i place să vorbească prea mult ci preferă să acționeze, Myung Whun Chung se va afla din nou în concert, în transmisiune directă la Radio România Muzical, alături de ansamblul ale cărui destine le conduce de aproape un deceniu.

Un pupitru de la care ne-a propus seri impresionante și combinații complexe de repertoriu, la fel ca și de această dată, un univers al simfoniei descris de Bruckner și Schubert.
Veronica Orha Canelea