Bucureștiul muzical de altădată Înapoi la: Emisiuni

Enescu și Maruca (II)

Publicat: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 , ora 10.30

Despre Enescu și Maruca vorbim la Bucureștiul muzical de altădată, vineri 23 ianuarie, de la ora 10.30 - căutând ca în memoria timpului să găsim și să aducem la suprafață cele mai interesante elemente ale acestei povești de dragoste din care nu a lipsit nicio clipă muzica, muzica lui, muzica pentru ea și în final... muzica lor. Îi vom vedea pe Enescu și Maruca prin ochii unor oameni care i-au slujit de-a lungul timpului - țăranul Ion Ceasăr - cel care a lucrat la moșie la Tescani, Maria Surugiu - bucătăreasa Mariei Cantacuzino, Constantin Șuba - șoferul maestrului, la care se vor adăuga Regina Maria și chiar Maruca - cea care a scris nenumărate rânduri despre Enescu în cartea sa Umbre și lumini - amintirile unei prințese moldave ...

"în acea primă dimineață a iubirii noastre - mărturisește Maruca - nu am cunoscut decât marea felină, Sfinxul, în mijlocul asprelor singurătăți ale geniului și ale pasiunii sau fenomen de temut al naturii. Mult mai târziu l-am descoperit pe copilul blând al oamenilor, sufletul sensibil, disperat, și inima adorabilă cu fibre feminine, de care m-am legat încetul cu încetul, cu o tandrețe dureroasă din cauza intensității sale."

Tot în această ediție, Lelia Zamani - muzeograf - ne va vorbi despre Muzeul George Enescu de pe Calea Victoriei. Bucureștiul muzical de altădată - o călătorie în timp imaginată de Liviu Pețu.