Music box Înapoi la: Emisiuni

Cvartetul 'Ad Libitum' – Albumul 'Primus'

Publicat: Luni, 28 Mai 2012 , ora 20.00

Ne aflăm în fața ultimei ediții a emisiunii de actualitate discografică de la Radio România Muzical, din stagiunea 2011-2012. Și închei cu un album românesc, lansat pe piață în 22 aprilie 2012 - este vorba despre "Primus" - primul disc al Cvartetului Ad libitum în noua formulă, cu Alexandru Tomescu vioara I.

Întreaga lume muzicală românească a deplâns moartea prematură a violonistului Adrian Berescu în vara anului 2011, primul violonist al Cvartetului Ad libitum din 1988, de la înființarea ansamblului. Și iată că în februarie 2012, Cvartetul Ad libitum se reunea din nou pentru primul recital în noua sa componență.

Este deci de apreciat faptul că într-un timp scurt, membrii Cvartetului Ad libitum au reușit să depășească momentul greu al dispariției unuia dintre membrii săi, să găsească un alt violonist și să repornească activitatea artistică, culminând cu editarea discului "Primus".

Aștept însă de la viitoarele albume ale Cvartetului Ad libitum acea coeziune într-un sunet unitar, fluid și convingător, și poate mai multă aplecare către mesajul interior al muzicii. Adică ceea ce diferențiază cvartetele de talie internațională.

Cristina Comandașu