Music box Înapoi la: Emisiuni

Anna Netrebko live la Metropolitan Opera din New York

Publicat: Luni, 12 Decembrie 2011 , ora 20.00

După două spectacole pe care le-am ascultat deja în actuala stagiune live de la Metropolitan Opera din New York (în 3 și 10 decembrie 2011) mi s-a părut potrivit să vă aduc în prim plan un disc lansat în septembrie 2011 ce cuprinde înregistrări realizate tot la celebra operă new-yorkeză de unul dintre superstarurile teatrului liric actual: soprana Anna Netrebko. Este de vorba despre înregistrări realizate în spectacole live, în perioada 2002-2010, un proiect realizat de casa Deutsche Grammophon, în parteneriat cu Opera Metropolitan din New York.

Anna Netrebko a debutat la Met în 2002 cu rolul Natașei din opera "Război și pace" de Serghei Prokofiev, interpretată sub bagheta lui Valeri Gergiev. "Anna Netrebko a propus o Natașa ideală - frumoasă, o dansatoare plină de grație, o soprană agilă și expresivă" scria în februarie 2002 Associated Press.

Anna Netrebko - live la Metropolitan în 15 aprilie 2006 - "o soprană lirică cu un timbru seducător, purtată cu abilitate" - cum scria New York Magazine - după reprezentația cu Don Pasquale de Donizetti, în care Anna Netrebko - Norina a apărut alături de Mariusz Kwiecien - Dr. Malatesta, Simone Alaimo - Don Pasquale și Juan Diego Florez - Ernesto.

"Anna Netrebko nu are o coloratură lirică și strălucitoare ca altele, ea este o soprană cu un timbru întunecat, cu o sonoritate generoasă. Expresivitate este caracteristica principală a talentului ei artistic.", scria New York Times despre reprezentația din 17 decembrie 2005 cu Rigoletto de Verdi, în care Anna Netrebko a fost Gilda, alături de Nancy Fabiola Herrera - Maddalena și Eric Halfvarson - Sparafucile.

În 2007, Anna Netrebko cânta pe scena de la MET, alături de Roberto Alagna - Romeo și Julieta de Charles Gounod. "Pe scurt", scria New York Times, Anna Netrebko "ne propune o sonoritate somptuoasă în care am fi vrut să ne îmbăiem pentru totdeauna, mai ales în duo-ul din primul act".

La începutul anului 2009, Anna Netrebko revenea la Met după concediul de maternitate - cu Lucia di Lamermoor de Donizetti, reconfirmând, conform jurnalistiștilor americani cu care suntem de acord, "vocea opulentă" care i-a adus statutul de cântăreață "strălucitoare și carismatică".

Discul include însă mai multe arii și scene din opere, pe care vă invit să le descoperiți ascultând emisiunea postată în format audio - "Music box" din 12 decembrie 2011.
Cristina Comandașu