Music box Înapoi la: Emisiuni

Thomas Hampson - 'Cornul fermecat al băiatului' de Gustav Mahler

Publicat: Luni, 24 Octombrie 2011 , ora 20.00

Astăzi vă prezint un album lansat în 3 ianuarie 2011 de casa Deutsche Grammophon și care deja a primit recent un foarte important premiu. Albumul cuprinde ciclul de lieduri «Cornul fermecat al băiatului» de Gustav Mahler, interpretat de baritonul Thomas Hampson și ansamblul Wiener Virtuosen. În 6 octombrie 2011, la gala premiilor Echo - echivalentul premiilor Grammy în Germania, Thomas Hampson a primit pentru acest disc titlul de «cântăreț al anului», fiind scoasă în evidență calitatea excepțională a acestei înregistrări, din punct de vedere al cunoașterii specificului muzicii lui Mahler și în contextul în care anul 2011 este un an Mahler - s-au împlinit în 18 mai 100 de ani de la moartea compozitorului.

«Hampson nu a sunat niciodată mai bine» scria în decembrie 2010 Buffalo News. «Am găsit interpretarea sa plină de afectivitate».

«Hampson creează o minunată lume imaginativă în aceste lieduri. Este un recital extrem de captivant» nota în ianuarie 2011 și BBC Magazine.

Am ales doar câteva spicuiri din presa internațională referitoare la albumul lui Thomas Hampson cuprinzând ciclul de lieduri "Cornul fermecat al băiatului" de Gustav Mahler.

Sunt preambulul unei audiții cu adevărat excepționale, propuse de unul dintre baritonii de top ai momentului, o voce la fel de impresionantă în repertoriul de operă, cât și în cel vocal-simfonic, alături de un ansamblu alcătuit din membri ai Orchestrei Filarmonicii din Viena.

Cristina Comandașu