Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

L’atingere cu Wladimir Pesantez

Publicat: Marți, 18 Mai 2010 , ora 19.30
L’atingere. Latin + atingere” ne explica cu o simplitate dezarmantă Wladimir Pesantez titlul concertului pe care l-a susținut la Sala Radio în data de 6 mai 2010. Realizatorul cunoscutei emisiuni America latină se prezintă, care împlinește în 2010 9 ani de existență, a putut fi văzut de data aceasta în ipostaza de solist, alături de un grup de instrumentiști de naționalități diferite și doi invitați speciali: Ioan Gyuri Pascu și solista Biu Marquetti din Cuba.

Concertul reprezintă o călătorie prin aproape întreaga Americă de Sud: am trecut, desigur, prin Ecuador (țara în care Wladimir Pesantez s-a născut), dar și prin Argentina, Bolivia, Uruguay, Chile, Peru și câteva țări din America Centrală și de Nord, Cuba, Mexic.

Bossa-nova și tango, melodii tradiționale, melodii celebre, melodii care ne fac pe toți să ne ridicăm de pe scaune la petreceri, chiar dacă nu vrem să recunoaștem acest lucru. Între ele: Moralito, Guantanamera sau Hasta Siempre Comandante.

Deși spiritul latin al lui Wladimir Pesantez ar fi fost probabil îndeajuns să umple scena, nu ne-a deranjat patima celorlalți interpreți – peruanul Gustavo Alcantra care ne-a interpretat chiar un Vals peruan, Fabian Sanchez din Columbia, cu energia sa molipsitoare și cei doi invitați speciali – Ioan Gyuri Pascu și solista Biu din Cuba.

Concertul “L’atingere” ne prezintă un Wladimir Pesantez puțin diferit față de cel pe care-l știm din fiecare duminică, dar în multe privințe exact la fel.
Andra Ivănescu