Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

MusicOn LG

Publicat: Marți, 30 Martie 2010 , ora 19.00
Timișoara, Cluj, Iași, Brașov, Constanța. Iată câteva dintre marile orașe care s-au regăsit în traseul parcurs anul trecut de membrii formației Romanian Piano Trio în cadrul Turneului MusicOn LG.

Dar Horia Mihail, Alexandru Tomescu și Răzvan Suma au inclus in itinerarul lor și localități precum Brad, Câmpina, Onești sau Reghin, unde nu există stagiuni concertistice permanente.

Cea de-a patra ediție a acestui turneu revoluționar s-a încheiat pe data de 12 decembrie 2009 la București, printr-un recital susținut în Studioul de concerte „Mihail Jora” al Societății Române de Radiodifuziune.

Opusurile de Haydn și Mendelssohn (compozitori aniversați în 2009) au fost înregistrate de Radio România Muzical cu acea ocazie, astfel că astăzi seară, veți putea să le (re)ascultați.

Așadar de la ora 19.00, la Concertele Radio România Muzical - Trio nr. 31 în Re major și nr. 30 în Sol major de Joseph Haydn și Trio nr.2 în do minor de Felix Mendelssohn. Toate acestea în interpretarea formației Romanian Piano Trio.

Și asta nu e tot. Fiindcă de această dată vom petrece împreună două ore în loc de una și jumătate, vă mai propun un recital excelent: acela susținut pe data de 7 martie 2010 de violonista Natalia Colotelo Pancec împreună cu chitaristul Maxim Belciug.

Aceștia au interpretat în Sala Mică a Ateneului un program alcătuit exclusiv din lucrări de secol XVI-XVII, compuse, printre alții, de Adrian Le Roy, Gianbattista da Galiano, Gianbattista Pergolesi și Giulio Caccini.

Artiști extraordinari și un repertoriu pe măsură. Iată cu ce vă aștept în această seară la Concertele Radio România Muzical.
Petra Gherasim