Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Serate muzicale în București sub cupola Ateneului Român

Publicat: Marți, 5 Octombrie 2010 , ora 19.30
Serate muzicale în București – o stagiune captivantă, desfășurată sub cupola Ateneului Român și organizată sub egida Asociației “Lanto Arte”. Primul episod al acestei serii a readus-o în seara de 14 iulie 2010 pe scena muzicală bucureșteană, pe violonista Mihaela Martin, alături de pianistul Thomas Hoppe, un muzician originar din Germania, țara de adopție a violonistei.

Cu o bogată experiență în domeniul muzicii camerale, Mihaela Martin se numără printre membrii Cvartetului “Michelangelo”, pe care l-a fondat în anul 2002 alături de violonistul Stephan Picard, violista Nobuko Imai și violoncelistul Frans Helmerson, în timp ce Thomas Hoppe și-a creat un renume de excelent acompaniator, colaborând până în acest moment cu nume mari ale lumii muzicale, printre care violoniștii Itzhak Perlman, Joshua Bell, violoncelistul Frans Helmerson și tenorul George Shirley.

Un adevărat regal muzical consacrat repertoriului clasico-romantic, alcătuit din sonate și lucrări camerale selectate din creația compozitorilor Ludwig van Beethoven, César Franck, Johannes Brahms, Manuel de Falla și Piotr Ilici Ceaikovski. O atmosferă specială, înscrisă în sfera sentimentului introvertit, în care emoția artistică și tehnica impecabilă se vor regăsi deopotrivă.

În cazul în care nu ați avut prilejul de a asculta această Serată muzicală bucureșteană în sala de concert, veți putea urmări înregistrarea recitalului oferit de violonista Mihaela Martin și pianistul Thomas Hoppe în cadrul Concertelor Radio România Muzical, marți, 5 octombrie, începând cu ora 19,30.
Alexandra Cebuc