Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

George Enescu și Béla Bartók

Publicat: Marți, 3 Mai 2011 , ora 19.30

Anul acesta Franz Liszt nu este singurul compozitor aniversat. Doi confrați de-ai lui care au venit pe lume cu 70 de ani mai târziu, se bucură și ei de atenția iubitorilor de frumos. Este vorba despre George Enescu și Béla Bartók născuți în urmă cu 130 de ani; din acest motiv, nu este surprinzător că lucrările lor apar și mai des în programele de concert.

În 2 aprilie 2011 cei doi aniversați au fost omagiați printr-un recital oferit de violonistul Antal Szalai și pianistul József Balog aflați pe scena Sălii Radio.

De ce ar trebui să ascultați Concertele Radio România Muzical în această seară? Pentru că este un prilej să ascultați un violonist laureat al unor competiții prestigioase precum "Regina Elisabeta", "Henryk Szeryng" sau "Tibor Varga". Antal Szalai a cucerit aprecierea internațională la vârsta de 15 ani, când a interpretat Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Béla Bartók în cadrul Galei Aniversare Yehudi Menuhin.

Pianistul József Balog este la rândul lui laureat al unor concursuri internaționale ca "Bartók-Liszt" desfășurat la Budapesta, Ungaria, "Alexandr Tansman" de la Lodz, Polonia sau "Franz Liszt" de la Utrecht, Olanda.

Cei doi muzicieni au un CV impresionant astfel că atât cei care au fost prezenți la Sala Radio în 2 aprilie, cât și cei care au ratat acest recital, se vor bucura să asculte Concertele Radio România Muzical în această seară, pentru a-i urmări pe violonistul Antal Szalai și pe pianistul József Balog.
Petra Gherasim