Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Soniquette

Publicat: Miercuri, 27 Aprilie 2011 , ora 19.00

Unos... Dos... Un, dos, tres... Olé! Începe redifuzarea recitalurilor cuprinse în cadrul Festivalului "Flamenco clasic și noile genuri" așa că pregătiți-vă pentru o avalanșă de emisiuni cu muzică plină de nerv, temperament, toate la intensitatea specific iberică.

În această primă emisiune, clasicul și noile tendințe în flamenco se află în perfect echilibru: în prima parte veți putea asculta lucrări de Albeniz în interpretarea pianistei Rosa Torres-Pardo aflată în recital la Ateneul Român în data de 16 februarie 2011, iar în cea de-a doua parte, selecțiuni din recitalul susținut de grupul "Soniquete" în 26 februarie 2011, la sala ArCub.

Flamenco-ul este un gen de muzică populară care a luat naștere în Andalucia, în care se regăsesc diferite influențe, de la folclorul țigănesc, până la ritmuri orientale. Acest gen conține diferite ritmuri precum solea, siguyria, seguidilla sau bulerias, pe care ulterior s-au creat și dansuri specifice. Acest gen s-a dezvoltat îndeosebi în orașe precum Triana, Cadix și Jerez.

Pentru două ore de ritmuri flamboaiante cu efecte mereu surprinzătoare, vă aștept de la ora 19.00 să ascultăm recitalul oferit de pianista Rosa Torres-Pardo și de grupul "Soniquette" în cadrul festivalului "Flamenco clasic și noile genuri" organizat în perioada 4 februarie - 8 martie 2011 de Ambasada Spaniei la București și de Institutul Cervantes.

Petra Gherasim