Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Seratele muzicale în București

Publicat: Marți, 15 Februarie 2011 , ora 19.30
În cadrul Seratelor muzicale în București, serie organizată la Ateneul Român de Asociația culturală „Lanto Arte”, a concertat în 15 septembrie 2010 orchestra Virtuozii din București, dirijată de Horia Andreescu și avându-l ca solist pe pianistul Martino Tirimo. Fondată de Horia Andreescu în 1988 și devenită 2 ani mai târziu prima orchestră particulară din țară, orchestra „Virtuozii din București” a prezentat un program dedicat creației lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Serenata Notturna KV 239 în Re major, plină de cantabilitate și apropiată divertismentului, a fost urmată de Concertul nr.24 KV491 în do minor pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart. Interpretarea pianistului de origine cipriotă Martino Tirimo a păstrat clasicismul partiturii mozartiene, reușind să adauge propria sensibiliate, căldura timbrului instrumental și eleganța tușeului. În finalul „Seratei Mozart”, „Virtuozii din București” și Horia Andreescu și-au demonstrat încă o dată măiestria, printr-o interpretare plină de energie și diversificată din punct de vedere dinamic a Simfoniei nr.41 în do major „Jupiter” de Wolfgang Amadeus Mozart.

Vă invit să ascultați marți, 15 februarie, de la ora 19.30, înregistrarea concertului Orchestrei „Virtuozii din București” din 15 septembrie 2010, desfășurat sub bagheta lui Horia Andreescu și avându-l ca solist pe pianistul Martino Tirimo, un eveniment inclus în stagiunea „Serate muzicale în București”, organizată de Asociația culturală „Lanto Arte”.
Andreea Chiselev