Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Romanian Piano Trio

Publicat: Marți, 1 Februarie 2011 , ora 19.30
Ansamblul Romanian Piano Trio este un ansamblu binecunoscut publicului nostru, captând prin aparițiile relaxate, ușor nonconformiste, caracterizate întotdeauna de profesionalism și naturalețe. Și în recitalul pe care l-au susținut în 8 septembrie 2010, membrii formației, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail și violoncelistul Răzvan Suma – soliști concertiști ai Orchestrelor Radio, au reușit să atragă un număr impresionant de melomani, care a umplut în întregime Sala Mare a Ateneului Român.

De altfel, și repertoriul pe care l-au ales muzicienii a fost unul accesibil și divers, un “program de vară la început de septembrie”, așa cum l-a denumit chiar Alexandru Tomescu. Serata a început cu partea a III-a, “Rondo all'Ungarese” din Trio-ul în Sol major de Joseph Haydn, o muzică a cărei energie debordantă a fost evidențiată excelent de cei trei instrumentiști. Au urmat, până la finalul primei părți, Passacaglia de Johann Halvorsen pe o temă de Händel și pagini celebre romatice ca “Lebăda” de Camille Saint-Saëns, “Zborul cărăbușului” de Nikolai Rimski Korsakov, “Meditație” din opera “Thaïs” de Jules Massenet și “Zapateado” de Pablo de Sarasate, o piesă cu impact la public, nelipsită din programele Romanian Piano Trio.

După pauză, muzicienii au interpretat superbele “Anotimpuri de la Buenos Aires” de Astor Piazzolla, întregind succesul unui recital savurat cu entuziasm de cei prezenți în sală.

Dacă nu ați putut asista la acest eveniment, îl puteți urmări într-o înregistrare realizată de Radio România Muzical, în seara aceasta, de la ora 19.30.
Larisa Clempuș