ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Povestile de succes ale muzicii Înapoi la: Emisiuni

Interviu cu mezzosoprana Angelika Kirchschlager (II)

Publicat: Duminică, 23 Ianuarie 2011 , ora 10.30

Vă invit să urmăriți astăzi cea de-a doua parte a interviului pe care ni l-a acordat mezzosoprana Angelika Kirchschlager, în luna octombrie 2010, cu prilejul participării sale la Festivalul "Beethoven" de la Bonn. O prezență plină de naturalețe, de modestie, carismatică dublată de o artistă completă, care abordează cu aceeași profunzime, dar și cu mult succes la public domenii dintre cele mai diferite ale artei vocale, mergând de la lied la creația vocal-simfonică, de la operă la operetă.

Iar crezul ce stă în spatele a tot ceea ce face Angelika Kirchschlager a fost rezumat de artistă în câteva cuvinte: "Când interpretezi liedurile lui Schubert, ariile lui Mozart sau orice altă piesă ai alege, trebuie să ai personalitate! Să ai suficient de mult curaj pentru a spune: asta este ceea ce cred eu, asta pot! Să servești muzica și să îți găsești cu toată energia ta propriul drum și apoi să pornești pe el! Fără să te uiți în stânga și în dreapta! Să faci ceea ce crezi că este corect! Și tot ceea ce fac, fac pentru că îmi plac oamenii atât de mult!"

Mai multe despre filozofia artei ei, despre ceea ce reprezintă pentru Angelika Kirchschlager titlul "Kammersängerin" acordat de Opera de Stat din Viena, despre colegii români și mai ales despre fostul director al instituției, Ioan Holender, astăzi de la ora 10.30 sau în reluare, de la ora 22.00.

Monica Isacescu